Sticks - bezzbożowe przysmaki dla psa ze skóry surowej 6 szt
26,00 zł
Bezzbożowe przysmaki do gryzienia
Patyczki do żucia ze skóry surowej, owinięte kurczakiem wypiekanym w piecu, zapobiegają osadzaniu się kamienia nazębnego, dbają o silne szczęki i zdrowe dziąsła pupila. Odpowiednie dla szczeniąt powyżej 6. miesiąca życia, minimalizują dyskomfort ząbkowania.
Gryzienie to jeden z naturalnych psich instynktów. Regularne podawanie przysmaków dentystycznych zaspokaja potrzebę gryzienia i żucia, zapewnia dodatkowy wysiłek intelektualny, rozrywkę oraz dba o zdrowie i higienę jamy ustnej.
Bez barwników i dodatków smakowych.
Wygodne opakowanie z systemem wielokrotnego zamknięcia.
Zalecenia żywieniowe
Przysmaki nie mogą zastępować zabawy z psem, można wykorzystać je jako nagrodę podczas tresury lub smakowitą przekąskę między posiłkami.
Podawaj jako dodatek do zdrowej i zbilansowanej diety. Gdy podajesz przekąski możesz zmniejszyć dzienną porcję karmy, by nie przekraczać zapotrzebowania kalorycznego psa.
Nie przekarmiaj psa przysmakami. Przekraczanie zalecanej dziennej dawki przekąsek może powodować problemy żołądkowe, a nawet prowadzić do otyłości.
Pies musi mieć stały dostęp do świeżej wody.
Przechowywanie i środki ostrożności
Nieotwarte opakowanie przechowuj w suchym, chłodnym i zacienionym miejscu.
Po otwarciu szczelnie zamknij opakowanie i przechowuj w hermetycznym opakowaniu, najlepiej w chłodnym i zacienionym miejscu.
Chroń przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
Nie zostawiaj pupila bez opieki, kiedy podajesz mu przysmaki. Drobne kawałki patyczków do żucia zwiększają ryzyko zadławienia, połknięte mogą podrażnić żołądek lub wywołać zaparcie. Gdy patyczek z surowej skóry robi się zbyt miękki, wymień go na świeży. Mokry od psiej śliny patyczek odłóż do wyschnięcia w miejscu niedostępnym dla psa. Później możesz ponownie podać go pupilowi. Gdy patyczek do żucia jest już na tyle mały, że pies może go połknąć w całości, wyrzuć go i daj psu nowy.
skóra surowa, kurczak, mąka ziemniaczana, gliceryna, sól, sorbinian potasu.